Palasaippua

Palasaippua

 • Palasaippua käyttöön. Kuusi syytä vaihtaa perinteinen nestesaippua palasaippuaan

 •  

  • Palasaippuassa ei ole nestettä
  •  Palasaippua kosteuttaa paremmin
  • Palasaippua puhdistaa paremmin
  • Palasaippua on riittoisampaa
  • Palasaippuaa ei ole pakattu muoviin
  • Palasaippuan voi ottaa matkalle mukaan 

   
  Palasaippuan käyttö ja säilytys poikkeaa hyvin paljon nestesaippuasta ja tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla pidät saippuasi hygieenisenä ja pitkäikäisenä.

  Palasaippuan käyttöohje 
  Säilytä palasaippua käyttöjen välillä paikassa missä se pääsee kuivumaan, silloin se on riittoisaa ja säästät rahaa. Eli palasaippuan täytyy muistaa antaa kuivua pesujen välissä ilmavassa astiassa.

  Säilytä palasaippuaasi aina niin, että sen on mahdollista kuivua käyttöjen välillä.

  Paras alunen palasaippualle on puinen tai keraaminen saippua-alunen, jonka rei’istä tai raoista ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois.

  Puu materiaalina nopeuttaa saippuan kuivumista, sillä puu itsessään imee myös osan saippuan vedestä ja kosteudesta. Puu on myös luonnostaan antibakteerista, eli se auttaa saippuaasi pysymään hygieenisenä.

  Keraaminen, metallinen tai muovinen alunen voi jättää veden hautumaan saippuan pohjalle. Alustalta se voi imeytyä takaisin saippuan sisään, eikä välttämättä ehdi haihtua yläkautta ennen seuraavaa käyttöä. Tällöin käyttökertojen välissä kannattaa saippua kääntää, jotta se ehtii kuivumaan. Muutoin saippua voi jäädä sisältä kosteaksi ja pehmeäksi, jolloin se kuluu nopeammin.

  Huuhdo aina vaahto pois saippuasi pinnalta ennen saippuan laittamista aluselle. Vaahto saippuan pinnalla pitää saippuaa kosteana, jolloin se pehmenee ja kuluu nopeammin.

  Kannattanee välttää muovisen, paksun pesusienen käyttöä, sillä se imee sisäänsä turhan paljon saippuaa, jolloin saippuasi kestää käytössä vähemmän aikaa kuin yleensä.

  Käytä palasaippuaa näin:

  Hiussaippua, eli palashampoo; hiero palaa suoraan hiuksiin. Huomaathan, että palashampoon kanssa hiuksia pitää hieroa hieman enemmän kuin nestemäisellä shampoolla. Ekojen pesujen yhteydessä kannattaa tehdä etikkahuuhtelu.

  Suolaa sisältävä kuoriva palasaippua; jos haluat kuoria ihoasi, hiero palaa suoraan iholle ja hiero sen jälkeen ihoa käsin. Voit myös käyttää kuorintaan kuorintahanskaa ja hieroa saippuaa ensin hanskaan ja sitten hieroa ihoasi.

  Tavallinen palasaippua; hiero joko suoraan iholle tai käytä pesukinnasta tai pesusormikasta. Voit myös käyttää ohutta mieluusti luonnonmateriaalista valmistettua pesusientä tai pesuharjaa.

  Näiden avulla saippuaa tulee juuri se määrä, jonka tarvitset eikä yhtään ylimääräistä vaahtoa katoa paksun sienen syövereihin. Saippuasi siis kestää pidempään!

  Rohkeasti kokeilemaan palasaippuaa

  Terveisin, Anu-Maria Saippuakauppias 

  Lähde Saaren Taika, Hestia Koti 27.5.2020 ja Anu-Maria 3.11.2020

  Takaisin blogiin

  Kirjoita kommentti

  Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.