Henna hiusväri

Henna hiusväri

Tervetuloa HestiaKodin uuteen blogiin. Tänne tupsahtelee erilaisia tuotetestailuja ja muita kokeiluja luonnonmukaisesta saippuamaailmasta, siivouksesta ja hiusten värjäyksestä.

Tämän blogisivuston avaa hiusvärjäyskokeilu kasviväreillä. Hauskaa lukuhetkeä!

Kokeilussa Saaren Taian Henna kasviväri No:1 Eco 

Henna hiusväri myy HestiaKotiPakkauksessa kerrotaan, että tästä riittää lyhyille hiuksille 4-5 värjäyskertaa ja pitkille 1-2. No, se nähdään pian.

Tuotetestaajaksi suostui naapurini, Kirsi, jolla on jo kokemusta hennavärjäyksestä. Kirsillä on puolipitkät, suhteellisen tummat hiukset, hyvin arka päänahka ja joitakin harmaita hiuksia. Hän on myös erittäin herkistynyt kemikaaleille ja hajuille. Hyvä  ja kriittinen testaaja. Minä, Anu-Maria värjäsin ja Kirsi luotti, olenhan minä lähes kampaaja kun olen kampaajan tytär =). 

Aloitimme projektin etsimällä sekoitukseen tarvittavat välineet. Pakkauksen mukana tuli vain värijauhe, joten sivellin, hanskat ja sekoituskulho löydettiin onneksi Kirsiltä.

henna_myy_hestiakotiAvasin Hennapakkauksen, joita on siis kaksi päällekkäin. Ensimmäinen kannattaa avata siten, että väripussin saa uudelleen kiinni. Sisäpussin, missä varsinainen väri on, kannattaa avata myös varoen, jotta ylijäävän jauheen voi säilyttää tiiviisti suljetussa pussissa. Avattu pussi kannattaa säilyttää viileässä säilyvyyden vuoksi.

henna_kasviväri_myy_HestiaKotiVajaa puolet jauhepussista kaadettiin kulhoon. Päälle kaadettiin alkuun noin puoli desiä kuumaa vettä. Massan tulisi olla ”puuromaista” samettisen tasaista liisteriä. Vettä kannattaakin lisätä pikkuhiljaa samalla vaikka sudilla sekoittaen.

Vaikka vesi olikin kuumaa, se ehti jäähtyä hyvin ennen hiuksiin levittämistä. Silti kannattaa hieman varoen levittää ensimmäinen sipaisu. Tosin ei Kirsi ainakaan valittanut, että massa olisi ollut kuumaa.

 

Aloitin projektin siten että jaoin hiukset kahteen osaan. Etupuolen hiukset erikseen ja takaosa erikseen. Nipsuilla sain laitettua kiinni osan hiuksista.

Aloitin värin levityksen niskasta hiusten tyvestä edeten päänahkaa myöten otsaa kohti. Levitin viimeiseksi loput massasta hiuslatvoihin. Tarkistin vielä, että edestä ohimoilta ja korvien lähellä oli riittävästi väriainetta.

Lopuksi hieroin sormilla koko massan tarkasti hiuksiin, jotta lopputulos olisi mahdollisimman tasainen.

Ihme ja kumma, väri ei valunut, eikä sitä roiskunut Kirsin lattioille tai vaatteille. Vaikkakin näppäränä naisena, Kirsi oli katsonut lifehacin youtubesta, jossa muovikassista leikattiin suoja harteille värjäyksen ajaksi. Siis muovikassi pääsi tässä kokeilussa uusiokäyttöön yhdessä pyyheliinan kanssa.

Lopuksi värjättyjen hiusten suojaksi laitettiin elmukelmua. Kelmun päälle laitoin vielä alumiinifolion, jotta lämpö säilyy. Lisäksi lämpöä toi pyyheliina pään ympärillä. Kirsi piti väriä hiuksissa reilun tunnin ajan. Hän oli istunut vielä lämpiävässä saunassa jonkin aikaa ennen värin huuhtelua pois ja oli todella yllättynyt, että väri ei lainkaan valunut kuten muut. Hän huuhteli värin pois suihkussa.

Kauhukseen, tai ihmetykseksi Kirsi totesi, että olin sittenkin blondannut hänen hiuksensa. Hiukset kun märkinä olivat näyttäneet vaaleilta.

Aamulla kun hiukset olivat kuivuneet, Kirsi totesi, että tein sittenkin hänestä tumman punapään. Samana iltana väri oli jo tummennut vielä entisestään. Illalla Kirsi oli jo hyvin varovaisen iloinen tuloksesta.

Hennavärjäyksessä kun väri saattaa muuttua vielä kolme päivää värjäyksen jälkeen. Tänä aikana ei suositellakaan hiusten pesua. Kirsi pesi hiuksensa puolentoista vuorokauden jälkeen värjäyksestä.

Hiukan oli ollut ohimoilla väriä, mutta se lähti pesussa hienosti pois. Nyt värjäyksestä on kulunut kolme päivää ja Kirsi on (onneksi, hih) tyytyväinen lopputulokseen. Väri ei ole vaalentunut, päinvastoin. Kirsi lupautuikin värjäämään ensi kerralla minun hiukset Deep Red värillä. Saapahan nähdä millaiset niistä tulee.

Tässä kuva ennen värjäystä:

Blogi_HestiaKoti_hiusvärjäys

 

 

Parasta oli:

  • Peitti harmaat hiukset todella hyvin
  • Ei ärsyttänyt lainkaan ihoa
  • Ei minkäänlaista kirvelyä
  • Ei mitään hajuhaittaa
  • Hiuksista tuli kiiltävät ja helppohoitoiset

Tässä kuva värjäyksen jälkeen:

Henna_hiusvärjäyksen jälkeen myy HestiaKoti

 

Miinukset, hiusvärilevittäjän mielestä:

  • Ei suojahanskoja
  • Ei levityssutia
  • Ei värimyssyä
  • Toisaalta, kertakäyttökulttuurin sijaan voi ostaa hyvän sudin, kipon, hanskat ja suojamyssyn ja niitä voi sitten käyttää useamman kerran.

Hauska kokeilu. Seuraavana kokeilemme sitten Deep Red hiusväriä

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.