Miksi me käytämme ekopesuaineita?

Hestia Koti

Aloitimme kotisiivouksen vuoden 2019 alussa. Hyvin pian huomasimme henkilöstön alkavan reagoida vahvoihin pesuaineisiin ja niiden kemiallisiin höyryihin. Oireita olivat polttava tunne iholla erityisesti kasvojen ja käsien alueilla. Useimmat meidän asiakkaistamme ovat iäkkäitä, hajuherkistyneitä ja heillä on kohonnut riski saada allergisia reaktioita vahvoista pesuaineista. Lisäksi asiakkaiden toive oli, että emme käyttäisi vahvoja kemikaaleja, jotta ehkäistiin mahdolliset allergiset hengitystieoireet.

Loppuvuonna 2019 olimme oireilun kanssa tilanteessa missä oli pohdittava, jatkammeko kotisiivouksia vai löydämmekö ratkaisun ilmenneeseen kemikaaliongelmaan mm. vahvat iho-oireilut. Kaiken kaikkiaan oli todellisesti aika pohtia käyttämiemme pesuaineiden valinta uudelleen.

Teimme kriteerit pesuainevalinnalle. Tuotteen on oltava vaikuttava, helppo, turvallinen, kotimainen, ekologinen, vegaaninen ja sen valmistuksessa mielellään käytetty uusiutuvaa energiaa. Tuotteen tulee olla hajuton mutta ei ole haitaksi, että niitä on saatavilla luonnonmukaisilla eteerisillä tuoksuilla varustettuina.

Onneksemme löysimme haminalaisen yrityksen, joka on valmistanut vuodesta 2005 luonnontehoaineilla toimivia vegaanisia ja 100% biohajoavia Ole Hyvä- luonnontuotesarjan pesuaineita sekä Saaren taika – käsintehdyn tuotesarjan Särkisalosta.

Valintamme luonnontuotesarjan käyttöönottoon oli selvä. Ole Hyvä- ja Saaren taika -luonnontuotteista tuli runko suosittelemillemme ja käyttämillemme pesuaineille.Toki etsimme koko ajan aktiivisesti uusia hyviä tuotteita, kuten kotimaisen FAMO ja FLOW -kosmetiikkasarjat. Otamme kokeiluun, käyttöön ja lopuksi myyntiin, uudet sarjat mikäli ne täyttävät vaaditut korkeat laatukriteerit.

Vehkasaaren kesäsaaristolaisina olemme olleet koko elämämme hullaantuneena ainutlaatuiseen Itämereemme ja sen kaloihin. Siksi siirtyminen kemikaalittomien tuotteiden käyttöön on mielestämme valtava ekoteko.

HestiaKoti tuottaa yksityisiä kotisiivouksen sosiaalipalveluita Lohjan kaupungin alueella. On hienoa, että nyt voimme tarjota asiakkaillemme vastuullista, turvallista ja ympäristöystävällistä siivousta kotona ja mökillä. Käyttämällä luonnontehoaineilla toimivia pesuaineilla voimme taata, että siivous on turvallista tekijälle ja asiakkaalle.

Valitse sinäkin turvallinen ja puhdas ympäristö elää ja asua, valitse biopohjainen pesuaine iholle ja kotiin. Autamme mielellämme oikean tuotteen valinnassa.

Terveisin Anu-Maria ja Marja-Leena