saippualla koronaa vastaan

Tuhoa koronavirus saippualla

Paras tapa tuhota koronavirus on käsienpesu ihanalla saippualla. Saippuan teho virusta vastaan on tutkitusti ehdoton koska saippuan sisältämät rasva-aineet tuhoavat viruksen suojakuoren. Kun viruksen kuori on murrettu, sen iskukyky on poissa ja sen on paljon vaikeampi tarttua meihin. Eikä se silloin onnistu sairastuttamaan. Käsienpesu taidesaippualla on ihanaa, sillä se on kaunis, tuoksuva ja samalla hoitaa ihoa.

Pese kädet saippualla usein, etenkin ulkoa tullessasi ja WC käynnin jälkeen. Anna saippuan oikein vaahdota käsissä noin 20 sekunnin hankauksella. Nauti sen tuoksusta ja väreistä. Silloin saippuan rasva-aineet murtavat viruksen kuoren. Huuhdellessa kädet, huuhdot samalla viruksen viemäriin.

Viruksen tuhoamisen kannalta veden lämpötilalla ei ole väliä, pese sellaisella vedellä mikä sinua miellyttää. Toisaalta, mukavan lämpimässä vedessä saippuan rasvat pääsevät kivasti vaahtoamaan mikä auttaa saippuaa sen tehotyössä. Samalla käsintehdyn saippuan glyseriini pääsee kosteuttamaan ihoa eikä tehopesu saippualla pääse kuivattamaan käsiäsi.

Saippuan teho virusta vastaan perustuu molekyylitason taisteluun. SARS-CoV-2-virusta ympäröivä proteiinikuori auttaa sitä tarttumaan soluun ja tunkeutumaan sen sisään. Kun kuoren ja saippuan rasva-aineet reagoivat toisiinsa, saippua voittaa. Kuori rikkoontuu.

Etsi itsellesi ihanin saippua ja nauti käsienpesusta. Käsienpesu eteerisin öljyin sisältämien tuoksujen kera tekee pesusta nautinnon. Käsin valmistetulla palasaippualla ehkäiset myös käsien kuivumista sillä siinä on luontaisesti ihoa kosteuttava glyseriini tallella.   

Nyt nautitaan käsien pesuista, lämpimästi.

Terveisin Anu-Maria

Hestia Kodin Saippuapajalta

Lähde: 21.11.2020 https://yle.fi/uutiset/3-11249983, https://tekniikanmaailma.fi/taistelussa-koronavirusta-vastaan-saippua-on-kuningas-miksi-saippua-toimii-paremmin-kuin-kasidesi/

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.