Hamam pyyhe

Hamam pyyhe

Höyhenen kevyt, ja niin ihanan imukykyinen hamam pyyhe on löytänyt tiensä suomalaiseen arkeen. Hestia Kodin hamam pyyhkeet on valmistettu 100 % puuvillasta. Ne ovat kestävyydeltään ekologinen valinta ja todella helppohoitoisia. Pyyhkeiden ominaisuudet paranevat käytön myötä.

Hamam pyyhe myy Hestia Koti

Monelle jo tutuksi tulleesta hamam pyyhkeestä löytyy ihania värejä ja erilaisia kuoseja. Yleisin koko on 100x180 cm ja se taitellaan usein rullaksi, jolloin se vie todella vähän tilaa. Nopean kuivumisen ansiosta se on loisto valinta uimarannalle, se kun kuivuu miltei odottaessa.

Ultrakevyet hamam pyyhkeet painavat keskimäärin vain 300 g. Ne menevät hyvin pieneen tilaan ja ovat loistavia vaikka vaelluksella. Hamam pyyhkeen ominaisuuksiin kuuluu valtavan hyvän imukyvyn lisäksi nopea kuivuminen. Nopean kuivumisen ansiosta pyyhe säilyy raikkaana. Se on ihanteellinen rannalla sillä materiaaliin hiekka ei tartu. Pyyhettä voi käyttää piknikillä, huopana, pöytäliinana, päähineenä taikka osana sisustusta väriä antamaan

Turkkilaista hamam pyyhettä kutsutaan myös peshtemaliksi, jonka kudonta on hyvin koristeellinen. Pyyhkeitä on käytetty perinteisissä kylpylöissä, joita alettiin rakentamaan Rooman inspiroimana jo 1300-luvulla. Perinteiset kylpylät eli hamamit ovat julkisia kylpylöitä missä on höyryhuone ja kylmää vettä peseytymiseen. Kylpylään tultiin usein rentoutumaan ja keskustelemaan. Kylvyillä oli myös terveydellisiä vaikutuksia.

Ennen kuin otat uuden pyyhkeen käyttöön, suosittelen sen pesua. Pesussa pyyhe herää eloon, kun sen kankaan kudotut syyt aukeavat. Pyyhe kestää hyvin jopa 60 asteen pesun ilman että sen värit haalistuvat. Pesussa voit käyttää hieman pyykkietikkaa, mikä samalla pesee ja raikastaa pyykkikoneen. Pyyhe kestää normaali linkouksen sekä hellän rumpukuivauksen. Koska hapsut pyyhkeissä on käsin solmittu ne kyllä saattavat aueta konepesussa. Silloin ne kannattaa heti kosteana solmia uudelleen.

Kannattaa kokeilla vähän tilaa vievää ja nopeasti kuivuvaa hamam pyyhettä, tilaa vaikka joululahjaksi.

Rentouttavia kylpyhetkiä toivottaen, Anu-Maria

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.