Ekosaippua

Ekosaippua

Käsin valmistettu ekosaippua on hyväksi iholle sillä se sisältää glyseriiniä*. Tämä, kosmetiikassakin paljon käytetty kallisarvoinen aine, on tallella ekosaippuassa. Tavallisista kaupan saippuoista se on poistettu ja siksi kaupan saippua on sekä kovempaa että halvempaa. 

ekosaippua

Hestia Kodin ekosaippuat sisältävät kosteuttavaa glyseriinia ja ovat kaikki ”superrasvaisia” ja siksi ne eivät kuivata ihoa kuten tavalliset kaupan saippuat.  Pehmeytensä ansiosta käsin tehdyt saippuamme liukenevat helpommin veteen, vaahtoavat ja pehmenevät mukavasti. Samalla niitä tulee säilyttää alustalla mistä vesi pääsee valumaan pois käyttökertojen välillä. Kun saippua pääsee välillä kuivahtamaan se kestää pidempään.

Nyt kun joudumme paljon pesemään käsiä, kannattaa kokeilla käsin tehtyä saippuaa. Glyseriinin ja ylirasvoituksen ansiosta kädet taikka iho voi ekoilla pesukerroilla tuntua oudon liukkailta, aivan kuin saippuaa olisi vielä iholla. Iholle jää kuitenkin saippuasta hoitavaa rasvaa ja sitä ei tulisi huuhtoa viemäristä vaan jättää iholle. Kokeilemalla huomaat  eron. Esimerkiksi meillä käsin valmistettu kehäkukkasaippua kosteuttaa ja myös hoitaa.

Ihania pesuhetkiä käsin tehtyjen ekosaippuoiden parissa, toivottaa Anu-Maria, Hestia Kodin Saippuakauppias.

*Karen Gilbert, Luonnollista kauneutta, 35 ohjetta luonnonkosmetiikan tekoon s.137.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.